Lastbil er blevet til en øjenbæ

Foto: TV ØST

En vognmand fra Ortved, ved Ringsted, skal lukke sin virksomhed, for han må ikke drive erhverv i et landområde.

Natur- og Miljøklagenævnet har afgjort, at vognmand Jesper Nielsen ikke må drive erhverv på sin grund, fordi den ligger i et landområde.

- Jeg kunne forstå, hvis det var en stor vognmandsvirksomhed, jeg havde, men jeg er kun mig selv, og jeg har kun en lastbil, siger Jesper Nielsen til TV2 ØST.

Han havde ellers fået en dispensation af Ringsted Kommune til at drive sin virksomhed på grunden. Den dispensation klagede Danmarks Naturfredningsforening over til Natur- og miljøklagenævnet.

- Problemet er, at det er udlagt som landskabsområde, det vil sige, at der er nogle kulturhistoriske interesser omkring det åbne land, og det kulturhistoriske er selvfølgelig de husmandssteder, der er her rundt omkring, siger Arne Hastrup, der er næstformand i Danmarks Naturfredningsforening i Ringsted.

På baggrund af klagen fra Danmarks Naturfredningsforening har Natur- og Miljøklagenævnet afgjort, at vognmandsvirksomheden skal lukke eller flytte til en anden adresse. Klagenævnet vil ikke kommentere sagen til TV2 ØST. De skriver i deres afgørelse, at den konkrete sag ikke har stor betydning, men at sagen er principiel, og derfor skal virksomheden lukkes. Det er på trods af, at ingen naboer har klaget over lastbilen.

- Det roder aldrig eller noget. Hvis Jesper var almindelig chauffør, ville han sagtens kunne lade sin lastbil stå på grunden på helt lovlig vis. Jeg er meget uforstående overfor, at man lukker en lille virksomhed, når den ikke har større størrelse end den har, siger Jesper Nielsens nabo, Claus Nør-Jensen.

Eneste klage er kommet fra Danmarks Naturfredningsforening. Havde Jesper Nielsen været chauffør i stedet for vognmand, måtte hans lastbil, ifølge loven, godt stå på grunden.

02:04 Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App