Laser er ikke leg

Onsdag aften måtte politiet igen gribe ind over for unge, der chikanerede folk med en laserpointer. Det skal stoppes, og derfor beder politiet nu forældrene om hjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Laserpointere er et vældig populært legetøj blandt børn, og de virker måske harmløse nok. Men hos politiet ser man knapt så lyst på sagen.

Onsdag aften måtte politiet rykke ud til Agervangskvarteret i Holbæk. Her blev beboerne generet af en flok unge, der lyste ind i boliger og i folks øjne med en laserpointer.

 

Det er langt fra første gang, politiet får henvendelser om laser-chikane. De kalder det for drengestreger, men er alligevel bekymrede. For børnene forstår måske ikke, at den slags leg kan få alvorlige konsekvenser.

 

- Hvis man lyser andre ind i øjnene, kan det være rigtig farligt. Og vi har også set tilfælde, hvor der er blevet lyst efter fly og den slags. Og så er vi ovre i en af de mere alvorlige paragraffer i straffeloven, siger kommunikationsmedarbejder for Midt- & Vestsjællands Politi, Carsten Andersen.

De små apparater kan altså være farlige, men bruges alligevel som legetøj af mange børn. De er heller ikke svære at få fat på. De kan for eksempel købes i boghandlere for helt ned til 30 kroner.

Politiet vil ikke forbyde børn at købe eller lege med laserpointere. Men de håber at forældrene vil tage problemet mere alvorligt.

- Forældrene skal tage en snak med deres børn, dels for at forklare at de kan være farlige, dels for at sige at de ikke skal pege efter folk og slet ikke efter biler, siger Carsten Andersen.

 


Nyhedsoverblik