Langtidsledig fik akutjob i Korsør

Akutjobordningen har sidste dag i dag. René Thomsen er en af dem, der har fået et akutjob. 3F i Korsør mener dog ikke, ordningen har hjulpet særlig mange

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Siden 18. februar har René Thomsen fra Slagelse haft job i Korsør Golfklub.

- Jeg var jo heldig at få det. Det har reddet mig, det er helt sikkert, fortæller han.

Jobbet som altmuligmand i golfklubben var slået op som et akutjob - altså et job, der primært var tiltænkt at skulle besættes af en langtidsledig.

Da René Thomsen søgte det, var han røget ud af dagpengesystemet.

- Det var jo en katastrofe. Det er jo ikke så sjovt, når der går nul kroner ind på kontoen. Det ønsker jeg ikke for nogen andre at opleve, det er en frygtelig situation, fortæller han til TV2 ØST.

Lille økonomisk belønning

Arbejdsgiveren får 12.500 kroner fra staten, hvis akutjobberen er ansat et halvt år og yderligere 12.500 kroner, hvis han er ansat et år. Men da René Thomsens job som altmuligmand er et seks måneders sæsonjob, når hans chef altså kun at få 12.500 kroner for at have ansat ham.

- Og det er jo altså ikke noget, der betaler særlig meget løn, siger Niels Andersen, som er chefgreenkeeper i golfklubben.

Han fortæller, at han slog jobbet op som et akutjob for at hjælpe en langtidsledig ud af sin situation og måske give ham eller hende et skub videre.

Akutjobordningen virkede ikke

Men ifølge den lokale afdeling af fagforeningen 3F er det ikke mange ledige, der er blevet hjulpet af akutjobordningen.

Ud af afdelingens ledige er andelen af langtidsledige faktisk steget fra 16 procent i oktober sidste år til 18 procent nu.

- Vi kan ikke se noget dyk i langtidsledigheden, og spørgsmålet er, om de personer, der har fået et akutjob alligevel ville have fået et job, siger Tony Bomholt Rasmussen, som er leder af A-kassen i 3F Korsør.

Ifølge Niels Andersen er det, at akutjobordningen nu lukker og slukker, heller ikke ensbetydende med, at han så ikke vil gå efter at ansætte en langtidsledig igen, for det gjorde han også, før ordningen blev opfundet.

- Hvis vi har haft en i praktik, hvad enten det så har været en, der lige er blevet ledig eller en, der har været ledig længe, så vil vi gå efter at ansætte ham, hvis han passer ind, siger chefgreenkeeper, Niels Andersen.

Regionerne ansatte kun få

Der findes endnu ingen opgførelser over, hvor mange opslåede private akutjobs, der er endt med at en langtidsledig så også fik jobbet. Men ifølge Berlingske har de danske regioner for eksempel ikke levet op til det, de lovede.

I slutningen af maj var der blevet ansat 195 langtidsledige dagpengemodtagere i regionerne siden ordningen trådte i kraft i oktober sidste år. Regionernes eget mål var 800.


Nyhedsoverblik