Landdistrikter kræver bredbåndsundersøgelse

Landdistrikternes Fællesråd er glad for, at der nu er hurtigere bredbåndsforbindelser på vej til tyndt befolkede områder som fx Lolland og Nordvestsjælland. Men rådet er dog bange for at hastigheden er overdrevet og kræver derfor en uvildig undersøgelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selvom TDC netop har forpligtet sig til at levere hurtigt bredbånd til 99,8 procent af alle husstande i en stor del af landets tyndt befolkede områder, kræver Landdistrikternes Fællesråd en uvildig undersøgelse af den reelle bredbåndshastighed:

- Det er rigtig glædeligt, at steder som Lolland og Nordvestsjælland og områder af Jylland kan se frem til hurtigere bredbåndsforbindelse, da det er afgørende for livet og erhvervsudviklingen i de tyndtbefolkede områder. Men i Landdistrikternes Fællesråd lytter vi også til eksperter, der mener, at regeringen oversælger hastigheden på det kommende mobile bredbånd, udtaler Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, på rådets hjemmeside.

Regeringen har vedtaget, at hastigheden på det nye mobile bredbånd skal være 10 Mbit/s, men det tvivler flere eksperter på, bliver en realitet. I fagbladet Ingeniøren har professor Preben Mogensen ved Institut for elektroniske systemer på Aalborg Universitet blandt andet påpeget, at dækningskravet gælder udendørs, så den reelle hastighed ved computeren indendørs kan være meget lavere. Endvidere kan hastigheden i de enkelte områder påvirkes af, hvor mange der er koblet op på nettet.

Disse synspunkter får nu Landdistrikternes Fællesråd til at kræve en uvildig undersøgelse af den reelle hastighed:

- Før vi jubler alt for meget, vil vi høre fra borgerne i de udvalgte områder, at den oplevede hastighed også står mål med den lovede hastighed. Landdistrikternes Fællesråd kræver derfor, at der laves en national uvildig undersøgelse af den reelle mobil- og bredbåndsdækning, baseret på faktiske målinger af bredbåndshastigheder og med inddragelse af borgernes egne målinger, ligesom man gør i Sverige, udtaler Steffen Damsgaard.


Nyhedsoverblik