Læger kritiserer system

En vagtlæge begik tilsyneladende en fejl, da han ikke fik indlagt en ung hjerte-patient. Men vagtlægerne har ikke mulighed for at lære af deres fejlvurderinger. Lægerne vil gerne have systemet lavet om.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I går fik de deres søn hjem fra hospitalet med en pacemaker. I dag sidder de med en politianmeldelse af vagtlægen. De er samtidig fortørnet over den måde systemet er skruet sammen på.

- Jeg synes, at det er for dårligt, at vagtlægerne ikke får mulighed for at blive bedre ved at få tilbagemeldinger om patienterne, siger Peter og Gitte Rørvig.

Problemet er, at vagtlægerne ikke får nogen informationer om patienterne, som de sender videre til sygehusene. Derfor lærer de ikke af eventuelle fejlvurderinger.

- Det er klart, at jo flere erfaringer man gør sig, jo færre fejl laver man. Derfor ville det være rart, hvis vi fik et udskrivningsbrev fra sygehusene, som viser, om vores diagnose var rigtig eller forkert, siger Tue Flindt Müller, der er formand for de Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i Region Sjælland.

For to uger siden ringede Peter Rørvig til vagtlægen. Hans søn, Benjamin Rørvig, havde symptomer på et hjerteanfald. Vagtlægen bad dem møde op næste morgen. I stedet ringede de 112 - en beslutning, der formentlig reddede deres søns liv.

Direktør for sygehusene i regionen, Flemming Nielsen, siger i dag til TV2 ØST, at de personlige oplysninger er beskyttet af lovgivningen. Derfor giver sygehusene kun informationer om patienten til patientens egen læge, der skal bruge oplysningerne i den fortsatte behandling. Det vil lægerne have lavet om.

- Jeg kan godt forstå, at man ikke skal sprede personlige oplysninger til højre og venstre. Men jeg tror, at borgerne har størst interesse i, at lægerne bliver så dygtige som muligt, siger Tue Flindt Müller.


Nyhedsoverblik