Lægekonsultationer er i fare

Knap et år efter, at den nye lægevagtordning blev indført i Region Sjælland, står det klart, at de såkaldte ad hoc-åbne konsultationer i Ringsted, Hundige og Stege næsten ikke bliver brugt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Patienterne vælger simpelthen at tage til en af de ni byer med fast vagtlæge-konsultation i stedet for at skulle vente måske fire timer på, at der er samlet flere patienter til den kørende vagtlæge i en ad hoc-konsultation. Det fastslår såvel formanden for regionens praktiserende læger, Tue Flindt Müller, som lægevagtens koordinerende vagtchef, Henning Orsholt, skriver Dagbladet.

Hele lægevagt-ordningen skal evalueres i marts, og Tue Flindt Müller tror, at det går samme vej, som det i sin tid gjorde i Vestsjællands Amt, hvor lignende muligheder for vagt-konsultationer i Haslev og Korsør hurtigt blev afskaffet.

- Mit gæt er, at nogle af ad hoc-stederne lukker og andre ikke, siger Tue Flindt Müller til Dagbladet.

Henning Orsholt siger, at lukninger ikke har været drøftet, og at det i givet fald er en politisk beslutning.

Den politiske formand for området, regionsrådsmedlem Hjørdis Høegh-Andersen (V), siger, at det nok ikke er så mærkeligt, at patienterne kører til en anden by, hvis de får at vide, at der er fire timer til, at de kan blive tilset lokalt.

- Det kan jo også have noget med lægerne at gøre. Det her var en mulighed for også at dække yderområderne, så folk kunne mødes med lægen uden at skulle køre så langt, men selvfølgelig skal det hele evalueres, siger hun til Dagbladet.

I Ringsted kæmper en gruppe borgere nu for at få fast lægevagt-konsultation tilbage i byen.


Nyhedsoverblik