Læge dømt for at sexkrænke patienter

Foto: TV ØST

Dømt læge vil nu forsøge at overbevise landsretten om, at han er uskyldig og skal frifindes. Han vil have lov fortsat at arbejde som læge.

En 50-årig læge sad og stirrede tomt frem for sig, da han torsdag hørte Retten på Frederiksberg straffe ham med to års fængsel.

- Vi har lagt vægt på, at der var tale om særligt sårbare personer i et behandlingsforløb, sagde retsformand Eva Hammerum.

Lægen blev dømt for at sexkrænke en række unge kvinder, der blev behandlet hos ham for spiseforstyrrelser.

Men via sin advokat lod han forstå, at han ville anke sagen til landsretten i håb om at blive frifundet.

Selv om han nu er dømt for at have udsat kvinder på stribe for overgreb, så skal han dog stadig beskyttes af et navneforbud, bestemte retsformanden. Derfor er mandens identitet stadig hemmelig.

Det var både på hans kontor på Rigshospitalet og i hans hjem, at de fire kvinder blev overtalt til at tage tøjet af og lade sig fotografere, mens de indførte sexlegetøj i deres underliv.

- Det var for at hjælpe hende. Hun havde det svært ved det seksuelle og med sine kønsorganer, har lægen tidligere forklaret.

Retten tilsidesatte dog fuldstændigt forsøget på at undskylde overgrebene.

- Det er ikke noget, der er blevet talt med kollegerne om, og billederne er blevet optaget med eget kamera. Der er heller ikke skrevet noget om billederne ind i journalerne, pointerede Eva Hammerum.

At lægen på forhånd fik kvinderne til at skrive under på, at han måtte fotografere dem nøgne, kan ikke fratage ham for ansvar. I et tilfælde fandt retten endda, at lægen havde truet med at offentliggøre optagelserne.

Da politiet begyndte at efterforske sagen, fandt betjentene fire forskellige harddiske med i alt 668 børnepornografiske billeder. Det må være en virus, har lægen forklaret.

Men billederne var systematisk ordnede i navngivne mapper, så også den forklaring blev fejet af bordet.

Sagen er så alvorlig, at manden indtil videre mister retten til at arbejde som læge. Han skal samtidig sidde varetægtsfængslet, mens han venter på at ankesagen skal komme for retten.

- Der er tale om skrøbelige piger, som han stadig kan påvirke til at trække deres forklaring tilbage, sagde anklager Maria Cingari.

Lægen var fra starten tiltalt for at udnyttet sin stilling over for fem piger, men i et enkelt tilfælde, var der ingen beviser, der støttede pigens forklaring. Derfor blev han frifundet for det ene punkt.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App