Kritiseret institution slap for tilsyn

Foto: TV ØST

Næstved Kommune har aldrig gennemført et lovbefalet myndighedstilsyn på den stærkt kritiserede institution "Projekthus Løjetvej".

Næstved Kommune burde have ført tilsyn med kommunens bosted, "Projekthus Løjetvej" - det har kommunen bare aldrig gjort. Det viser rapporter, som DR Sjælland har søgt aktindsigt i.

I stedet har kommunen afvist anklagerne fra tidligere ansatte om vold og druk på institutionen med henvisning til redegørelsen fra institutionens egen leder.

Men ifølge ændringen i serviceloven efter storkommunene trådte i kraft, så skal kommunerne selv føre tilsyn med institutionerne. "...der har siden Næstved Kommune overtog det generelle myndighedstilsyn ikke været foretaget et tilsynsbesøg på Løjetvej...", indrømmer kommunen i et svarbrev, som DR Sjælland har fået aktindsigt i.

- Det er ikke i orden. Kommunen bør hele tiden kigge på institutionerne og deres virksomhedsplaner og se, om de gør det godt nok. Det er utroligt vigtig for de unge - og så bliver der altså også brugt rigtig mange penge i systemet, siger Dansk Folkepartis medlem af Folketingets socialudvalg, René Christensen, til DR Sjælland.

Han vil nu have velfærdsminister Karen Jespersen til at undersøge om andre kommuner er ligeså langt bagud i tilsynet med de kommunale bosteder.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App