Krisen får de unge i skole

Det er ikke alle steder, finanskrisen sætter tingene i stå. På produktionsskolerne har de pludseligt fået travlt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er godt gang i hjulene på produktionsskolen i Svinninge.
Her var Niklas Schou i dag ved at lægge de sidste plader på en gipsvæg. Allerede for et år siden, da han søgte ind på uddannelsen, kradsede finanskrisen. Og de ufaglærte jobs hang ikke på træerne.

- Der er ikke noget at komme efter derude for tiden. Så er det bedre at vente på, at det vender og så tage en uddannelse i mellemtiden, fortæller Niklas Schou.

Og han er ikke alene om at vælge uddannelse fremfor udsigten til arbejdsløshed.
På Nordvestsjællands produktionsskole har de mange fyringsrunder blandt ufaglærte givet fuldt hus og fordoblet elevantallet over det seneste år.

- Krisen bærer helt sikkert en del af årsagen til, at vi har fået så mange elever på det seneste. De ved godt, at de er nødt til at gøre en indsats for at få et job, og at det ikke længere er nok, hvis man ikke har en uddannelse, fortæller forstander Henrik Bendixen.

Også Morten Jensen er tilbage på skolebænken. Det skete, da han fik en fyreseddel fra sit ufaglærte job.

- Jeg blev fyret, og så tænkte jeg, at det ikke kunne skade at tage en uddannelse. Det gør mig jo kun mere attraktiv for arbejdsgiverne, fortæller han.

Og den øgede popularitet kan være med til at ændre samfundets syn på produktionsskolerne, tror forstanderen.

- Der er ingen tvivl om, at vi i mange år har døjet med et dårligt image. Og det håber jeg på, at vi er ved at slippe af med, lyder det fra Henrik Bendixen.

Eleverne bevarer endnu håbet om en lysere fremtid.

- Nu tager jeg et par års uddannelse. Og så må vi se, om der er et job til mig, når jeg er færdig, fortæller Niklas Schou.


Nyhedsoverblik