Is-krig på villa-vejene

Foto: TV ØST

De blå Hjem-Is biler bliver ikke ene om at sælge is ved døren. Nu kommer Viking-Is røde biler også. Opkomlingen på markedet for isudbringning kører fra slutningen af marts ud i vores område, når Viking-is indtager Sjælland og øerne med otte biler. Det skriver Politiken søndag.

Dermed optrappes konkurrencen med de etablerede blå Hjem-Is-biler, hvis 35 år lange monopol på udbringning af is blev brudt for præcis et år siden.

- Vores forventninger til Sjælland er bestemt ikke mindre end i det solformørkede Jylland. Forbrugerne vil opleve et alternativ, så de nu kan vælge mellem at handle ved den røde og den blå bil.

- I betragtning af vores produkter er vi meget fortrøstningsfulde, da is fra Ben & Jerry's har den største markedsandel på Sjælland, siger Tim Roth, stifter af Viking-is, til Politiken.

De røde frostbokse på hjul bliver om en måned introduceret for borgere på Lolland-Falster, i Sydsjælland, Midtsjælland, Nordvestsjælland, de københavnske forstæder samt Amager.

Hvor traditionsrige Hjem-Is tilbyder vafler og pindis ud fra egne opskrifter, kører Viking-is rundt med kendte brands fra Frisko og Ben & Jerry's.

Men sortimentet er i begrænset grad årsagen til, at Viking-is er kommet på manges læber.

Medierne har flittigt berettet om, hvordan det Nestléejede Hjem-Is har kæmpet for et fogedforbud mod den lille sønderjyske iskiosk med anklager om stjålne forretningshemmeligheder.

16. januar stadfæstede Vestre Landsret et forbud fra byretten mod Viking-is-biler i Syd- og Sønderjylland frem til 1. oktober, og erstatningssagen verserer fortsat.

/ritzau/

2012-03-03T23:19:11+0100

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App