Kræftpatienter føler sig svigtet (Video)

Kræftpatienter føler sig svigtet af lægerne under deres behandlingsforløb. Midt i en svær tid, så bliver undersøgelsesresultater væk, og patienterne oplever dårlig kommunikation eller direkte forkert information.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ny forskning skal kaste lys over, hvorfor kræftpatienter føler sig ladt i stikken af sundhedssystemet. Både Næstved og Nykøbing Falster sygehus er med i projektet.

Forskningen viser, indtil videre, at mange patienter oplever, at hver gang de kommer på et nyt sygehus, skal de igennem de samme undersøgelser, de netop har været igennem på et andet sygehus.

[video:video_mangler:100215_kraeft_fejlbehandling.flv]

- Den overordnede ledelsesmæssige planlægning af et sammenhængende patientforløb harmonerer ikke med hverdagens arbejdsgange. Her arbejder de behandlende læger og sygeplejersker ud fra, hvad der er muligt i den pågældende situation, og hvad der er bedst for den enkelte patient, siger Rikke Dalsteds, ph.d, Institut for Folkesundhed.

Ole Hansen, fra Glumsø, har gang på gang følt sig svigtet af lægerne. Først blev hans biopsi væk, det tog 33 dage før den blev fundet, han fik to gange af vide, at han ikke fejlede noget, inden han fik den endelige som - strubekræft.

- Vi var så angste begge to, for hvis man ikke kan stole på lægerne, hvem skal man så stole på, siger Ole Hansens hustru, Birthe Hansen.

Ifølge Rikke Dalsteds ser det ud til, at det er manglende samarbejde, kommunikationssvigt og utidssvarende ledelsesstruktur, der er de væsentligste årsager til, at patienterne føler sig ladt i stikken.

 

 


Nyhedsoverblik