Kontanthjælpspar jubler over sejr over kommune

Et kontanthjælpspar fra Ørslev har fået medhold i Ankestyrelsen. De får nu de 16.500 kroner tilbage, som Vordingborg Kommune tog fra deres kontanthjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jimmi Bach Jørgensen og May-Brith Jensen var ellevilde, da de fredag fik svar fra Ankestyrelsen.

- Jeg jublede jo bare helt vildt. Jeg var helt oppe at køre, og det er vi faktisk stadigvæk, fortæller May-Brith Jensen her dagen derpå.

Telefonen kimer

Hun og kæresten, Jimmi Bach Jørgensen har selv kontaktet nogle af de medier, der fortalte om historien i første omgang, og siden har flere ringet til dem.

Derfor har parret fra Ørslev ved Vordingborg nærmest ikke haft tid til at fejre, at de har fået medhold i deres sag mod Vordingborg Kommune.

- Vi var lige nede i byen i går og få en is sammen med ungerne, men vi har jo haft travlt, telefonen har jo kimet hele tiden, siger May-Brith Jensen.

Trak parret i kontanthjælp

Sagen udspringer af et indbrud i familiens hus tilbage i november sidste år. 

Da forsikringen siden meddelte, at parret ville få 36.500 kroner i erstatning for de ting, de havde mistet, meldte Voridngborg Kommune sig på banen, og ville have en bid af erstatningen.

Ifølge loven må to samlevende på kontanthjælp nemlig kun have en formue på 10.000 kroner hver. 

Med erstatningen på 36.500 kroner havde parret altså 16.500 kroner mere, end de måtte.

Vordingborg Kommune mente ikke, at de ting, familien havde fået stjålet, var uundværlige, og derfor nødvendige at få erstattet.

På den baggrund modregnede kommunen de 16.500 kroner i parrets kontanthjælp for februar måned.

Noget, der gjorde parret vrede.

- Det er jo ikke fair, at når vi betaler til en indboforsikring, at vi så ikke kan sikre vores hjem og kommunen skal tage de penge fra os, sagde May-Brith Jensen i et indslag i TV ØST d. 13. februar.

Får penge tilbage

Nu har parret så fået medhold i Ankestyrelsen, og Vordingborg Kommune lover, at betale de 16.500 kroner tilbage.

- Jeg kan kun sige, at vi beklager. Vi tolkede loven på én måde, og det har Ankestyrelsen nu slået fast var forkert. Så vi retter selvfølgelig ind, siger formanden for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget i Vordingborg Kommune, John Pawlik (DF).

 


Nyhedsoverblik