Kommuner undgår strafafgift

De kommuner, der overskred budgetterne, skal alligevel ikke betale strafafgift. Det ærgrer man sig over i de kommuner, der har skåret ind til benet for at undgå en økonomisk lussing.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hovedparten af kommunerne i Region Sjælland kan glæde sig over, at de ikke skal betale en strafafgidt til staten, sådan som regeringen have truet med, hvis de ikke overholdt budgetterne. Den strafafgift slog regeringen en streg henover forleden, skriver P4 Sjælland.

Det ærgrer man sig over i de kommuner, der har kæmpet for ikke at overskride budgetterne.

- Vi har skåret i budgetterne for at undgå strafafgiften og må afvise ønsker hver eneste dag. Det er meget ærgerligt, når vi nu alligevel ikke blev straffet, hvis vi havde overskredet budgettet, siger borgmester for Slagelse Kommune, Lis Tribler.

I Faxe Kommune er borgmester René Tuekær træt af, at han blandt andet har kørt børnehaver og skoler meget stramt.

- Lederne var fuldt ud klar over, at de kom til at betale næste år, hvis de overskred budgetterne. Derfor er det meget ærgerligt, at regeringen har råbt ulven kommer, når det nu viser sig, at der alligevel ikke bliver nogen strafafgift. Hvad skal man tro næste gang, de råber ulven kommer? spørger René Tuekær.

Kommuner, der undgår strafafgift: Odsherred, Kalundborg, Holbæk, Sorø, Ringsted, Vordingborg, Guldborgsund, Lolland, Lejre og Roskilde.

Kommuner der har holdt sig på måtten: Slagelse, Næstved, Faxe og Stevns, Køge, Solrød og Greve.


Nyhedsoverblik