Kommune vil politianmelde genstridige forældre

I Kalundborg skruer kommunen nu bissen på overfor en flok forældre, der ikke vil have deres børn over på en anden skole. Kommunen truer slet og ret med politianmeldelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kalundborg kommune har lavet om på skoledistrikterne for at få fordelt tosprogede elever mere jævnt på skolerne i området. En ændring, som beboerne først fik besked om efter at beslutningen var truffet.

- Vi har valgt den skole, fordi vores børn kunne gå der sammen, og det ligger så tæt på, siger Anja Olsen.

Mange små søskende kan ikke komme til at gå på skole med deres storebror eller storesøster, og børnene skal nu ud på 45 minutters køretur i bus fra deres hjem på Strandbakken.

- Det betyder, at vi bliver nødt til at hente og bringe vores dreng indtil han kommer i 7. klasse, for den skolevej er simpelthen for farlig, siger Mette Vogel. Flere af de ramte forældre har forsøgt en alternativ løsning. De er flyttet til en adresse, som forbliver en del af det gamle skoledistrikt. Men det skulle de ikke have gjort. Nu truer kommunen nemlig med politianmeldelser.

- Det er jeg chokeret over. Jeg kommer fra København, og dér tror jeg ikke, at man kunne finde på den slags, siger Mette Vogel.

- Jeg køber ikke de argumenter, lyder svaret fra borgmester Tommy Dinesen (SF).

- Deres børn kommer jo stadig til at kunne lege med vennerne, og de har sikkert godt af at møde nogle andre børn også. Og så har vi altså et integrationsproblem, der skal løses her i kommunen, siger han.

Politiet vil forældrene dog ikke kæmpe imod. Flere af dem flytter nu hjem igen. Og vil i stedet bruge deres frie skolevalg til at finde en helt anden skole, der er tættere på. Selv om det vil modarbejde kommunens intention, så ser borgmesteren ikke nogen mulighed for at gribe ind overfor den løsning.

- Det kan vi ikke gøre noget ved. Vi overholder jo loven, på samme måde, som vi gerne vil have, at forældrene gør det. siger Tommy Dinesen.


Nyhedsoverblik