Kommune vil have minister til at hjælpe kloak-løse borgere

Foto: TV ØST

Det er en økonomisk alt for stor mundfuld for mange borgere at betale regningen for at blive tilsluttet kloaknettet. Nu vil kommune have minister på banen.

Hvis huset er belånt mere, end det er værd og krisen i øvrigt kradser, så er det ikke altid let at stampe 74.000 kroner op af jorden.

Derfor har mange borgere i Lolland og Guldborgsund Kommuner svært ved at betale regningen for at blive tilsluttet den offentlige kloak.

Derfor vil politikerne i Lolland Kommune nu have miljøminister Ida Auken (SF) til at hjælpe de trængte boligejere på landet med lån, så de kan blive tilsluttet kloakken. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

I dag har ældre mulighed for at udskyde betalingen, og man kan få en afdragsordning for at slippe udenom en kæmpe regning her og nu. Men det er slet ikke nok, mener formanden for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, Gert Mortensen (A).

Ud over at få ministeren på banen, så vil kommunen nemlig gøre det muligt for borgerne at splitte betalingen af regningen op over ti år.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App