Kommune standser 10 omstridte vindmøller

Foto: TV ØST

På torsdag bliver 10 megamøller i Hagesholm Vindmøllepark på Lammefjorden standset.

 

Holbæk Kommune har nu mistet tålmodigheden med Vattenfall og deres mange overskredne garantier om, at de nok skal komme med en godkendt støjmåling for de 10 megamøller i Hagesholm Vindmøllepark på Lammefjorden, skriver Nordvestnyt. Derfor bliver vindmøllerne standset fra på torsdag.

- Møllerne vil herefter kun kunne startes op i forbindelse med påbudte støjmålinger og først tages i drift, når der ligger en acceptabel støjrapport, der dokumenterer, at vindmøllebekendtgørelsens støjgrænser kan overholdes, siger teknik- og miljøchef Jeppe Søndergaard fra Holbæk Kommune til Nordvestnyt.

Det har ikke været muligt for Nordvestnyt at få en kommentar til standsningspåbuddet fra Vattenfall Vindkraft, men for få dage siden sagde de til avisen, at de tror, støjmålingerne er godkendt om et par uger.

Standsningen af møllerne kan måske øge energigigantens motivation til at få lavet målingerne hurtigt, da de taber tusindvis af kroner, imens møllerne står stille.

Standsningen vækker glæde hos de naboer, der har klaget over søvnbesvær og uro i kroppen i de fem måneder, møllerne har været i gang.

Naboerne har siden de første planer om vindmølleparken kæmpet mod vindmølleparken, og deres mål er, at møllerne bliver taget ned.

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App