Kommunalt jobcenter hitter hos de unge

I dag fremlagde regeringen sit forslag til finanslov, og et af de helt store temaer er ungdomsarbejdsløsheden. Men i Guldborgsund har man måske allerede fundet en løsning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Guldborgsund har de som et forsøg lagt kommunens jobcenter ud på Center for erhvervsrettede uddannelser, så de møder de unge i et ungt miljø.

Hvis du er ung og uden uddannelse kan turen op til kommune og jobcenter nemlig godt virke uoverskuelig.

- Jeg var flov over, at jeg havde brug for hjælp, og samtidig syntes jeg bare, at jeg blev sendt fra det ene skrivebord til det andet, fortæller Jeanette Christensen, der længe har været i tvivl om hun overhovedet havde lyst til at tage en uddannelse

I Guldborgsund har man haft succes med at  rykke en del af Jobcentret ud på uddannelsesstedet CELF. Siden årsskiftet er 259 unge hjulpet fra kontanthjælp og over på en uddannelse. Det uden at en eneste af dem er droppet ud igen.

 

- Det er så rart, at bare lige kan banke på døren og kigge ind, og tage en hurtig snak, hvis der er brug for det siger Jeanette Christensen.

Hun kunne egentlig slet ikke overskue at gå mere i skole, efter for mange dårlige oplevelser i folkeskolen. Nu er Jeanette Christensen i gang med at uddanne sig til kok, og hun er ikke længere skoletræt på samme måde.

Effekten af at rykke jobcentret ud på erhvervssuddannelsen er til at tage at føle på. Siden årsskiftet år har over 250 unge i Guldborgsud kommune udskiftet kontanthjælp med en ungdomsuddannelse. Det vel at mærke uden, at en eneste er faldet fra igen.

Belinda Loncar er Jeanette Christensens socialrådgiver, og hun kan tydeligt mærke forskellen på at side inde på det kommunale jobcenter, også det at være ude blandt de unge.

- Man møder de unge på gangen, og de fortæller, hvor glade de er for at være kommet i gang med en uddannelse. Når vi er omgivet af de unge mennesker hver dag gør det også, at vi nemmere kan se tingene fra deres perspektiv, forklarer hun.

Kommunen har desuden ansat fem ekstra mentorer som skal støtte op om de svageste unge. Alt i alt er merprisen for det alternative jobcenter halvanden million kroner. Det er en pris som politikerne i Guldborgsund gerne betaler, når resultaterne er så effektive, som det har vist sig:

- Vi har flyttet 259 unge mennesker fra passiv forsørgelse og over på et uddannelsesforløb. Det må siges at være en kæmpe succes, siger René Christensen (DF), der er formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Guldborgsund kommune.

[video:videonode:176128]

 


Nyhedsoverblik