Kommunaldirektør: Vi kan have begået fejl i Amy-sag

Foto: TV ØST

Kommunaldirektøren i Næstved, Jens Christian Birch, erkender, at kommunen kan have begået fejl i sagen om Amy. Men han er vred over den store opmærksomhed, sagen får.

- Alle har handlet med udgangspunkt i pigens tarv, og samtlige tiltag har været for at beskytte hende.

Sådan lyder udmeldingen fra kommunaldirektøren i Næstved, Jens Christian Birch i hans ugentlige blog til samtlige ansatte i Næstved Kommune. Det skriver Sjællandske.

Næstved Kommune har været i offentlighedens skape søgelys, siden kommunen den 8. marts med tvang fjernede den 11-årige Amy fra hendes plejefamilie. Fjernelsen skete mod hendes vilje, og en meget voldsom video, hvor den lille pige med magt bliver ført bort af bodybuilder- typer, har siden floreret i landets medier. Se videoen på politikkens hjemmeside

Alligevel fastholder kommunaldirektøren kommunens uskyld.

- Sagen er hele vejen igennem baseret på solid faglighed og relevante faglige skøn, siger han – selvom han i bloggen erkender, at kommunen kan have taget fejl i sagsbehandlingen og tvangsfjernelsen af pigen.

Kommunens sagsbehandling bliver i øjeblikket gennemgået af eksperter fra Socialstyrelsen.

Kommunaldirektøren er dog vred over pressens fokus på sagen om den 11-årige pige.

- Når jeg læser artiklerne om Amy-sagen i de lokale og landsdækkende medier – samt indlæggene på Facebook – bliver jeg ærgerlig og harm. Ærgerlig fordi Næstved Kommune gang på gang udstilles i et uflatterende lys, og harm fordi jeg ved hvor dygtige og engagerede vores medarbejdere er, skriver han i bloggen ifølge Sjællandske.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App