Kold luft mellem kommune og grundejerforening

Foto: TV ØST

En seks års bitter strid mellen Sorø Kommune og geundejerforeningen Liselund vil ingen ende tage. Grundejerforeningen vil ikke overtage to af kommunens fællesarealer. Det er giver iskold luft mellem kommunen og grundejerforeningen.

I seks år har Liselund grundejerforening og Sorø kommune ligget i kamp. Grundejerne var blevet lovet en sø, i stedet har de fået et forurenet hul i jorden. Foreningen siger nej tak.

- Det er ikke engang et hul i jorden, vi har fået, det er en gammel losseplads, siger formand for Grundejerforenignen Liselund, Christian Larsen.

Kommunen mener de er gået langt for at finde et kompromis. De har tilbudt foreningen en 10-årige periode, hvor Kommunen betaler, hvis hullet skal oprenses. De mener ikke grundejerforeningen er samarbejdsvillig.

- Vi har egentlig også forventet at grundejerforeningen vil imødekomme os, så vi kunne finde et kompromis, foreksempel ved at de gik med til vores forslag, men det gør de ikke, siger Formanden for Teknik- og miljøudvalget i Sorø Kommune, Linda Nielsen (SF).

I grundejerforeningen mener de, at de er villige til at gå langt, men de vil ikke gå med til at overtage et stykke forurenet jord.

02:02 Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App