Verdens bedste kok fra Vordingborg

Rasmus Kofoed, der kommer fra Vordingborg, har netop vundet guld til kokke-VM i Frankrig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et anderledes bud på pizza:

Danskerens ynglings spise nummer 1 er pizza, men det behøves ikke kun at være tomat, ost og skinke.

Når man spøger danskerne, er der ikke tvivl om, hvad de helst spiser sig mætte i, det er pizza. Pizzaen kan laves hurtig, anderledes og med rå topping.

I TV2 ØST kl. 19.30 var vi på besøg i køkkenet på Dragsholm Slot og her kom de med en opskrift, hvor du kan lave en ganske anderledes pizza på bare  20 min.

DEJ:
200 gram revet gulerødder
25 gram gær
½ dl. Olie
4 ½ dl. Vand
10 gram salt
2 kviste timian
900 gram hvedemel.

Dejen skal hæve en time, og derefter skal der tomatsovs og revet ost på.

Dejen skal i ovnen i cirka 20 min på 180 grader.

Når pizzabunden er færdig kan man komme rå lammefjordsgrøntsager på, der skal være tyndt skåret.

 

Klokken 19 blev vinderen afsløret. Efter otte års arbejde hårdt arbejde, blev Rasmus Kofoed fra Vordingborg kåret som verdens bedste kok.

Det var Lyon i Frankrig, der onsdag satte rammen for en konkurrence mellem mester-kokke fra hele verden. Her dystede de om at blive verdens bedste kok.

Rasmus Kofoed fra Vordingborg var én af dem, der deltog. Og han havde sat målet højt – han gik nemlig efter guldet i den prestigefyldte event.

Blandt retterne var letrøget jomfruhummer i gelé med vagtelæg, lammeryg med puffet spæk og tyttebær og syltede Karl Johan-svampe håndplukket i omegnen af Vordingborg.

Rasmus Kofoed er udlært kok på d’Angleterre og har været køkkenchef på kendte københavnske restauranter som Krogs Fiskerestaurant, Gastronomique og den Michelin-belønnede Geranium.

Det er ikke første gang, at Rasmus Kofoed er med helt fremme ved de internationale konkurrencer. Tidligere har han vundet både bronze og sølv ved VM. Og i 2010 vandt han guld ved europamesterskabet for kokke, Bocuse d'Or Europe.

 

 


Nyhedsoverblik