Kofoedsminde får ekstra mandskab

Foto: TV ØST

16 nye medarbejdere skal ansættes til at passe på de kriminelle udviklingshæmmede på Kofoedsminde ved Rødby. Det er nødvendigt for at mindske risikoen for vold mod de ansatte.

Hverdagen er blevet mere udfordrende for Jeanette Silla, der er socialpædagog på Kofoedsminde, der er en specialinstitution for kriminelle udviklingshæmmede.

- Der sker bare noget nyt hver dag, hvor man tænker - der tog de godt nok lige røven på mig, fortæller hun.

Jeanette har de sidste tolv år oplevet en meget tydelig udvikling, imens hun har arbejdet på institutionen.

Beboerne er blevet yngre, og hun oplever, at de yngre beboere er blevet mere udspekulerende og også mere voldelige. Det er derfor, at det i går blev vedtaget i Psykiatri- og socialudvalget i Region Sjælland at opruste Kofoedsmindes mandskab med 16 medarbejdere.

- Problematikkerne er blevet anderledes. De vil gerne drikke og have stoffer, men det vil de gamle beboere ikke have, siger Jeanette Silla.

Årsagen til, at de unge er mere voldelige, er, at de er mere intelligente. Hans Christian Hansen, der er forstander for Kofoedsminde fortæller, at før i tiden kunne beboerne hverken skrive, læse eller regne. Det kan de fleste yngre beboere i dag.

- Mange af de nye beboere vi får ligger på grænsen mellem udviklingshæmning og normalbegavelse, fortæller Hans Christian Hansen.

Der er netop brug for de 16 nye medarbejdere, fordi flere mildt udviklingshæmmede bliver anbragt på Kofoedsminde i stedet for at komme i fængsel.

Det har taget et halvt år at finde frem til at ansætte flere. Og det er på trods af flere episoder, hvor beboere er stukket af, og én har sat ild til sit værelse.

Kirsten Devantier (V), der er formand for Psykiatri- og socialudvalget i Region Sjælland forklarer ventetiden med, at man i Region Sjælland ikke ville tage en forhastet beslutning. Men hun er nu tilfreds med oprustningen.

- Vi er nødt til at sikre medarbejdernes sikkerhed, så nu har vi ansat 16 nye medarbejdere, fortæller Kirsten Devantier.

01:58 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App