Kørestolsdans i verdensklasse

Foto: TV ØST

Hun er 41 år og sidder i kørestol. Han er 19 år og gående. Tilsammen udgør de et dansepar i verdensklasse.

Karina Frederiksen fra Maribo fik med ét forandret sit liv for 11 år siden. En fejloperation gjorde, at hun mistede sin førlighed. I dag får hun det bedste ud af livet i en kørestol. Én gang om ugen tager hun køreturen fra sit hjem i Maribo og ind til Lyngby for at danse.

Siden januar har hun dannet dansepar med Martin Ree, en 19-årige gymnasieelev. De blev ført sammen af den profesionelle danseinstruktør og tidligere Vild med dans-deltager Soffie Dalsgaard.

- Jeg opdagede Karina ved mit første kursus i kørestolsdans, hvor hun ytrede ønske om at finde en dansepartner. Da Martin godt kunne tænke sig at danse kørestolsdans, så tænkte jeg, at de havde en mulighed sammen, siger Soffie Dalsgaard, landstræner i kørestolsdans.

Efter tre måneders hård træning fik de allerede deres første World Cup-sølvmedalje for amatører i foråret.

- Jeg plejer at sige, at det er ikke nogen køn medalje, men det er min medalje, og den betyder meget for mig. Så må vi håbe, den bliver af guld næste gang, siger Karina Frederiksen, kørestolsdanser fra Maribo.

Næste gang bliver sandsynligvis i 2012, hvor parret skal deltage ved World Cup for professionelle kørestolsdansere og forhåbentlig også ved verdensmesterskabet.

02:15 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App