De første kartofler

En gårdejer i Odsherred har for tiden ualmindeligt travlt. Hans jord gemmer nemlig på noget af det, vi danskere har gået og ventet længe på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Niels Hasseriis graver efter guld. Ikke det ædle metal, men den slags der gemmer sig i hans markers sorte muld. Han er kartoffelavler og blandt årets første med danske frilandskartofler. Og det kan mærkes.

- Det er en kollosal efterspørgsel. Folk ringer, skriver beskeder og kører herop og spørger efter dem, fortæller han.

Og det er langt fra første gang.

- Jeg vil tro, at jeg i 10-15 år har været blandt de første. Hemmeligheden er at kende markerne, have nogle lokaliteter, der er sydvendte, og hvor der er varme og de rigtige sorter, forklarer Niels Hasseriis.

Kartoflerne, der er af sorten "solist", blev sat ned 3. marts og koster 80 kr. kiloet. Niels Hasseriis erkender, det er højt sat. Alligevel lover han, at de er pengene værd.

- Du får en fuldstændig fantastisk kulinarisk smagsoplevelse, en rigtig sommerspise, der er dyrket på lerjord, siger han.

Er der alligevel ikke råd, så skal man ikke vente længe. Allerede om en uge falder prisen, og derefter går det hurtigt nedad, så alle kan være med.

 


Nyhedsoverblik