Kloakkrav kan sende 600 på tvangsauktion

Foto: TV ØST

Krav om at tilslutte sig kommunens kloak kan føre til 600 tvangsauktioner alene i Guldborgsund kommune. De første 17 er på vej.

Kravet om tilslutning til en offentlig kloak kan føre til en flod af tvangsauktioner i udkantsområderne.

I alt 40.000 danske husstande skal tilsluttes offentlig kloak, for at skåne miljø og naboer for forurening med spildevand, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Men mange i områderne er ramt så hårdt af krisen, at gebyret for tilslutning til offentlig kloak skubber dem ud over den økonomiske afgrund.

I Guldborgsund Kommune skal omkring 6.000 ejendomme tilsluttes kloaken – og de første 17 er allerede blevet politianmeldt, fordi de ikke kan klare opgaven.

Men helt op til 600 husejere kan ende i en tvangsauktion på grund af kravet, siger adm. direktør i Guldborgsund Forsyningsselskab, Flemming Bach, til avisen.

- Vi har en 2020-plan, som vi kan se driftsmæssigt er den rigtige løsning for at leve op til regeringens vandplan, og her vil der være en række boligejere, der af den ene eller anden grund ikke kan lever top til de gældende krav. Og det kan ikke være anderledes, med mindre regeringens kommende undersøgelse ændrer grundlæggende på de trængte husejeres økonomiske situation, siger Flemming Bach til Licitationen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App