Det vi har sammen

Klar til ordre-fest

Foto: TV ØST

Lokale erhversdrivende på Lolland-Falster gør klar til Femern-ordrer

ErhvervsBladet.dk skriver Tirsdag lyder startskuddet til projektet "Klar til Femern Bælt 2012".

Projektet skal gøre hundredevis af små virksomheder parate til at få del i milliarderne fra den faste forbindelse til Femern. Første led i forløbet er informationsmøder syv steder i regionen i august og september, arrangeret med de lokale erhvervsråd som medværter. Møde nummer et, tirsdag i Holeby på Lolland, havde fredag eftermiddag tilmeldinger fra op imod 150 virksomheder.

Til ErhversBladet siger projektleder Martin Nielsen:

- Vi håber på over 600 virksomheder til hele møderækken, og projektet er ikke kun interessant for Lolland-Falster. Adskillige virksomheder i Vestsjælland har erfaringer som underleverandører til Storebæltsforbindelsen, og den viden og indsigt, vi forsøger at give, kan firmaerne også bruge til andre store anlægsopgaver i regionen.

Samlet skal det offentlige bygge for mindst 60 milliarder kroner i Region Sjælland frem til 2018, og "Klar til Femern Bælt 2012"-projektet skal sikre, at de mange små og mellemstore virksomheder får del i ordrerne.

Femern-fonden lægger vægt på, at alle virksomheder i princippet kan få del i arbejdet, dels med selve broen eller tunnelen, dels med de store byggepladser og produktionssteder, som skal etableres.

Tip os Har du et godt tip?