Klar besked om vild mad

Efterårsferien står for døren, og en god familieaktivitet er at gå en tur i skoven og samle bær, planter og svampe til aftensmaden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

E001577

Sendes 7. oktober

Vi giver gode tips og opskrifter til at bruge naturens spisekammer, og ser på hvad skoven ellers byder på af muligheder.

Nyttige LINKS:
Læs om skoven på naturstyrelsen.dk
Se meget mere om aktiviteter og oplevelser i de danske skove på udinaturen.dk
Se hvor du kan finde en hundeskov, hvor din hund må løbe løs på hundeskovene.dk

OPSKRIFTER på mad med vilde urter

Pandekager med fyld
3 æg
3½ dl. sødmælk
200 g. hvedemel
½ tsk. Salt
Smør eller olie  til stegning

Rør ingredienserne til pandekagedejen sammen i en skål. Først røres æg og mel sammen, tilsæt så mælken gradvist så dejen bliver klumpfri og lad den stå i køleskab mindst en halv time
Pandekagerne steges i smør eller olivenolie på en pande.

Fyld:
1 løg
1 bakke spiselige svampe
100g skvalderkål
Fløde
Lidt fedtstof til stegning

Svampene renses og hakkes i mindre stykker. Et løg skrælles og steges på en pande, svampene tilsættes og steger med. Når de er gyldne, tilsættes et bæger fløde og lidt vand, hvis det bliver lidt for tykt. Skvalderkålen hakkes og steger med de sidste par minutter.

Pandekagerne serveres med brændenældepesto.

Brændenælde pesto
100g. brændenælde
50g. solsikkekerner
Lidt citronsaft
2-3 fed hvidløg
1-1½ dl. olivenolie
Lidt vand hvis det er for tykt.

Det hele blendes.

Havtorn syltetøj
Læg nogle grene med havtorn i fryseren, så er bærrene nemmere at pille af.
Bærrene koges med lidt vand og tilsættes syltesukker som anvist på pakken.
Smager godt til pandekager.

Juice med æble og vandmynte
1 kg. æbler
3 stilke vandmynte
Lidt citronsaft

Æbler, nogle stilke vandmynte og lidt citronsaft køres igennem en saftpresser.

Hyldebærsuppe
1 kg. modne  hyldebær
Saft og skal af en citron
1½ liter vand
1 kanelstang
1 vaniljestang
1 lakridsrod
100g. sukker
1 spsk. kartoffelmel

Hyldebær renses og klippes af grenene. .Blandes med de øvrige ting , på nær kartoffelmel og puttes i en gryde, der stilles til kogning. Si saften og smid bærrene ud.

Hæld saften i gryden igen, kog den op og jævn den med kartoffelmel  rørt op i lidt vand.

Download opskrifter


Nyhedsoverblik