Klar besked om søde sager

Et program for slikmunde. Det handler om kager og chokolade, men også om det sukker der gemmer sig i andre madvarer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

<p>Et program for slikmunde. Det handler selvfølgelig om kager og chokolade, men også om det sukker der gemmer sig i andre madvarer.

Vi tjekker mærkningen på de søde sager, vi fortæller hvad sukkeret gør ved os, og vi går i køkkenet og laver søde, sunde lækkerier.

Sukkerspionen:

Test dine sukkervaner her

Opskrifter:

Dadel-brownie med appelsin og mandler

200 g tørrede udstenede grofthakkede dadler
1 dl æblejuice eller vand
1 spsk honning i stuetemperatur

2 æg
100 g mandelsmør i stuetemperatur
1 tsk vaniljepulver
150 g mel
1 tsk friskstødt kardemomme
2 store spsk god chokolade – gerne Valrhona eller beslægtet kvalitet
100 g hele nødder

Glasur:

Flormelis
Rosenvand eller hindbærsirup/ -saft

Kog dadlerne møre i juice/ vand i ca 10 min.

Purér dem.

Pisk æg og honning skummende og tilsæt mandelsmør og pisk videre.

Bland alle tørre ingredienser undtagen nødder og vend det i æggemassen.

Tilsæt nødder og hæld dejen i en bageform med bagepapir i.

Bages ved 180C i ca. 35 min alt efter formens størrelse.

Rør flourmelis med rosenvand eller saft og smør på i tyndt lag når kagen er kold.

 

Croutons a la Arme Riddere

4 gode skiver fuldkorns-lækkert brød
lidt smør på hver skive
Drys af sukker
Drys af kanel

Smør smør på brødet. Drys sukker og kabel over og tryk det ned i smørret.

Bages ved 200C i ca 10 min til sukkeret karamelliserer. Gemmes i kagedåse når de er afkølet – og dér ligger de ikke længe (smil)

 

Lakridsrods-is-te med æble-isterninger

2 store spsk hakket lakridsrod (købes sådan i helsekost e.l.)
2 spsk hyben skaller (købes i helsekost e.l.)
Æblebåde
1 l kogende vand
Evt en tom vaniljebælg

Hæld den kogende vand på lakridsroden, hybenskallerne og evt en tom vaniljebælg (dem bør man altid gemme når man har brugt kornene, for der er stadig megen smag i bælgen).

Lad teen trække på køl til den er iskold. Si den og server med indfrosne æblebåde.

Pære-is med vanilje og kardemomme

2 pasteuriserede blommer
¾ dl sukker
Korn fra 1 vaniljestang
Kødet fra 5 meget modne pærer
2 dl soja- eller alm. Mælk
1 dl soja- eller almindelig fløde
2 stivpiskede æggehvider

Skrab kornene ud af vaniljebælgen og gem kornene.

Kog pærerne helt møre og reducer dem ved at koge dem ind til ca. 3 ½ -4 pærer.

Kog dem med vaniljebælgen. Pisk vaniljekorn, sukker og blommer sammen.

Rør mælk, fløde og pære mos i. Pisk æggehviderne og vend dem forsigtigt i til de kun netop er vendt rundt.

Kør isen på ismaskine eller rør jævnligt i en skål i fryseren.

 

Download opskrifter

 

 

 


Nyhedsoverblik