Opskrift til 4 personer:
Ingredienser:
500 g kalvekød bov eller bryst uden ben
½ bdt. skrællede friske hvide asparges
½ bdt. grønne asparges
60 g smør
60 g mel
10 hvide peberkorn
½ liter hvidvin
½ liter vand
Eventuelt 2 dl fløde
1 kg nye kartofler
Salt og peber
Fremgangsmetode:
Skær kødet i store tern og kog det op i en stor gryde med vand og vin.
- Skum et par gange undervejs inden der tilsættes peberkorn og salt.
- Kog kartoflerne.
- Skær aspargesene i 2 cm lange stykker og damp kun de hvide asparges.
- Når kødet er mørt efter 30-45 minutter jævnes suppen med smørbolle.
- Suppen koges igennem hvorefter kødet og aspargesene tilsættes retten. Tilsæt eventuelt lidt fløde.
- Serveres med de kogte kartofler.