Kalvefrikassé med asparges (3/6-11)

Mads er i skolekøkkenet hos Kim Petersen - i dag laver de en af årstidens gode danske hovedretter.

Opskrift til 4 personer:

Ingredienser:

500 g kalvekød bov eller bryst uden ben

½ bdt. skrællede friske hvide asparges

½ bdt. grønne asparges

60 g smør

60 g mel

10 hvide peberkorn

½ liter hvidvin

½ liter vand

Eventuelt 2 dl fløde

1 kg nye kartofler

Salt og peber

 

 Fremgangsmetode:

    Skær kødet i store tern og kog det op i en stor gryde med vand og vin.

  1. Skum et par gange undervejs inden der tilsættes peberkorn og salt.
  2. Kog kartoflerne.
  3. Skær aspargesene i 2 cm lange stykker og damp kun de hvide asparges.
  4. Når kødet er mørt efter 30-45 minutter jævnes suppen med smørbolle.
  5. Suppen koges igennem hvorefter kødet og aspargesene tilsættes retten. Tilsæt eventuelt lidt fløde.
  6. Serveres med de kogte kartofler.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App