Kalundborg til kamp mod bjørnekløer

Her til aften behandler byrådet i Kalundborg en plan der skal gøre bugt med kommunens bjørnekløer. En plan der forpligter private at bekæmpe planten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bjørnekloen blev indført til Danmark som prydplante i slutningen af 1800-tallet. Det har man fortrudt mange gange siden.

Planten er nemlig giftig og eminent god til at sprede sig. I øjeblikket har den for eksempel kløerne godt fat i Kalundborg. Men det skal nu være slut.

Her til aften vedtager byrådet højst sandsynligt en indsatsplan, som rækker de næste ti år frem. Med den i hånden kan kommunen pålægge private at rydde planten. Sker det ikke kan kommunen politianmelde lodsejeren og det kan ende med en bøde.

- I løbet af de næste 14 dage sender vi et brev ud til de 300 lodsejere, hvor vi har registreret bjørnekløer. Senere på året vil vi så følge op med kontrolbesøg, siger Thomas Malthesen Hiorth, landskabsforvalter i Kalundborg kommune.

Kommunen skærper også selv indsatsen mod bjørnekloen, og opfordrer alle til at fortælle kommunen, hvis de kender til planter.

Det er en syv år gammel bekendtgørelse der giver kommunen ret til at pålægge private at udryde planten. Det kræver blot en indsatsplan. En plan mange andre kommuer allerede har.

I vores område er det nu kun Lolland, Guldborgsund og Næstved der mangler.

I Holbæk kommune fik en lodsejer sidste år en bøde på 10.500 kroner for ikke at have bekæmpet sine bjørnekløer.

Se gode råd om bjørnekløer på denne side:

http://www.naturstyrelsen.dk/NR/exeres/90FAF330-D380-4705-8BD3-EB653B7F684B.htm

 


Nyhedsoverblik