Kæmpevindmøller skal vurderes på ny

Foto: TV ØST

Ti kæmpevindmøller i Gislinge nær Lammefjorden skal revurderes. Det slog Østre Landsret fast i dag. For halvanden måned siden blev vindmøllerne nemlig rejst på et forkert grundlag.

Holbæk Kommune og Natur-og Miljøklagenævnet skal lave en ny miljøvurdering af kæmpevindmøllerne ved Lammefjorden. Vurderingen bygger nemlig på en helt anden slags vindmøller end dem, der er placeret i Gislinge. Det vækker glæde hos naboerne til kæmpevindmøllerne.

-Jeg er utrolig glad. Det er dejligt med sådan en sejr. Vi håber, den går hele vejen, så vi får lov til at pille vindmøllerne ned til sidst, siger Kurt Skovbjerg, formand for Foreningen for Lammefjordens Bevarelse.

Naboerne oplever nemlig, hvordan vindmøllerne sender vibrationer ind i deres huse. Det er noget, som påvirker Boye Jensen, der har fået placeret to kæmpevindmøller under 550 meter fra sit hus.

-Det er nærmest torturagtige tilstande at leve under. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, siger Boye Jensen.
Holbæks Borgmester, Søren Kjærsgaard (Venstre), tager dommen med ophøjet ro.

-Jeg kan godt forstå, at nogle af de borgere, der bor tættest på vindmøllerne, føler sig generet af det, og derfor synes jeg også, det er helt fint, at man med denne her dom får prøvet lovgivningen af, siger han.

Hos Natur- og Miljøklagenævnet vil man læse dommen grundigt igennem og dernæst tage stilling til, hvordan man vil forholde sig til beslutningen.
Spørger man naboerne om vindmøllernes fremtid, så er svaret klart:

-Vindmøllerne skal pilles ned. Det er det, det skal ende med, siger Boye Jensen.

04:05 Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App