Kæmper for sit liv

25 årige Joy Nielsen fra Munke Bjergby kæmper en brav kamp for at overleve den kræftsygdom, der truer med at slå hende ihjel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg har kræft i min binyre, i leveren og i lungerne. 25-årige Joy Nielsen ser forbavsende rolig ud,  når man tænker på, at det kun er få uger siden, at lægerne på Herlev sygehus gav hende den nedslående besked.

- Det var jo slet ikke, hvad jeg havde regnet med. Jeg troede, at jeg havde en hormonknude i min binyre, og at den skulle opereres væk, og det ville så være det. Men sådan var det altså ikke, siger Joy Nielsen til TV2 Øst i dag.  

Lægerne på Herlev sygehus fortalte Joy Nielsen, at der ikke er mere, de kan gøre for hende, og at hun kommer til at dø af sygdommen. På Rigshospitalet har en kirurg dog tilbudt at åbne Joy Nielsens mave og se, om han trods de dystre udsigter kan bortoperere kræften. Hvis ikke han kan, lukker han igen, og så er Joy Nielsen opgivet af de danske læger.

Så er der kun et halmstrå tilbage for den unge pige, og det er Kina.

Igennem de seneste måneder har der været en voldsom stigning af danskere, der søger til Kina for at få kræftbehandling. Ifølge Kræftens Bekæmpelse var der mellem 2006 og 1 juli 2008 22 danskere, der tog til Kina for at få behandling. Ud af disse var 11 personer stadig i live pr. 1 december 2008. Men indenfor de seneste 7 måneder er yderligere 50 danskere taget til Kina for at blive behandlet. Ifølge Kræftens Bekæmpelses direktør, Arne Rolighed, er det vigtigt hurtigst muligt at få forsket i, om kinesernes behandling virker.

- Det er vigtigt hurtigt at få afklaret, hvad er skidt og hvad er kanel i det her. Hvis det er godt, er det noget, der skal tilbydes alle danskere, er det skidt, er det også vigtigt at få formidlet, siger Arne Rolighed i dag til TV2 Øst.

Arne Rolighed vil hverken tilråde eller fraråde nogen at tage til Kina, før der ligger nogle klare forskningsresultater på om behandlingen virker. Det koster mange 100.000 kr. at blive behandlet i Kina, og de penge har Joy Nielsen ikke. Alligevel er det hendes håb at komme afsted. - Jeg har ikke en rig mor, eller nogle hundrede tusinde på bankbogen, men jeg vil kæmpe for at komme afsted, siger hun.

Joy Nielsens venner har derfor oprettet støttesiden "Joys kamp mod kræften" på Facebook, hvor de samler penge ind til at Joy Nielsen kan betale kineserne for kræftbehandlingen. Støttesiden har i skrivende stund 1.120 medlemmer.


Nyhedsoverblik