Kæmpe dinosaurudstilling til Slagelse

Foto: TV ØST

"Days of the dinosaur" kommer til Slagelse fra 24. juni til 5. august.

Den store udstilling "Days of the Dinosaur", som indtil videre har været forbeholdt de største metropoler i verden, kommer nu til Slagelse. Det skriver sn.dk.

Det er Arena Cirkusland, der fra den 24. juni til den 5. august kan præsentere et vaskeægte scoop.

- Det er jo den eneste udstilling i hele Skandinavien, så vi håber jo, at rigtig mange vil synes om det, fortæller Finn Bendixen fra Arena til sn.dk.

Finn Bendixen lægger ikke skjul på, at det har kostet dyrt at få udstillingen til Slagelse. Men præcis hvor meget Arena Cirkusland har betalt, vil han ikke ud med.

Ud over en stor sum penge kræver det også en masse tilladelser og et større logistisk arbejde at få det hele til at gå op.

Således lander i alt 14 40-fods containere i Korsør Havn. De første kommer allerede den 18. maj fra Panama, andre kommer fra Paris og andre steder i verden.

- Flere af dinosauerne er kæmpestore - nogle op til 13 meter høje. Samtidig består udstillingen af vulkaner, vandfald og træer, så de også står i et naturtro miljø, fortæller Bendixen til sn.dk.

Han har selv set udstillingen i Rom.

- Det er fantastisk godt lavet, og man føler virkelig, man træder ind i den verden, der eksisterede for 65 millioner år siden, fortæller han.

Alt i alt fylder udstillingen 4200 kvadratmeter. Og derfor har det 1800 kvadratmeter store cirkusland været nødt til at finde på en løsning på det problem.

- Vi ejer et kæmpestort telt med tre maneger, som i øjeblikket er i Frankrig i forbindelse med "Holiday on Ice". Det telt bliver placeret i forlængelse af Cirkusland, og så har vi den plads, vi skal bruge, siger han til sn.dk.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App