Kæmpe aktion på 2.000 byggepladser

Foto: TV ØST

Tidligt mandag morgen starter fagforbundene i byggeriet danmarkshistoriens største samlede kampagne, skriver Fagbladet 3F.

Målet er at kortlægge en del af den udenlandske arbejdskraft. Og ikke mindst under vilkår den udenlandske arbejdskraft arbejder - og hvad de får i løn.

- Målet er at få et øjebliksbillede af antallet af udenlandske arbejdstagere. Hvor mange af byggepladserne er registreret i RUT-registreret. Er de dækket af danske overenskomster eller hvad er lønniveauet. Hvordan ser det ud med arbejdsmiljøet og sikkerheden for vores udenlandske kolleger, siger forhandlingssekretær Palle Bisgaard fra byggegruppen i 3F.

Han har i flere måneder samlet trådene i forberedelsen af fagbevægelsens største kampagne på danske byggepladser. 1.020 faglige tillidsfolk sætter klokken 07.00 kurs mod byggepladser fra Skagen til Gedser. Og man forventer at besøge mindst 2.000 byggepladser.

- Vi vil desuden samle en række oplysninger, som vi vil gå i dybden med efter kampagnedagen, forklarer Palle Bisgaard, som har beskæftiget sig med udenlandsk arbejdskraft og social dumping gennem ganske mange år.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App