Det vi har sammen

Kæmpe aktion på 2.000 byggepladser

Foto: TV ØST

Tidligt mandag morgen starter fagforbundene i byggeriet danmarkshistoriens største samlede kampagne, skriver Fagbladet 3F.

Målet er at kortlægge en del af den udenlandske arbejdskraft. Og ikke mindst under vilkår den udenlandske arbejdskraft arbejder - og hvad de får i løn.

- Målet er at få et øjebliksbillede af antallet af udenlandske arbejdstagere. Hvor mange af byggepladserne er registreret i RUT-registreret. Er de dækket af danske overenskomster eller hvad er lønniveauet. Hvordan ser det ud med arbejdsmiljøet og sikkerheden for vores udenlandske kolleger, siger forhandlingssekretær Palle Bisgaard fra byggegruppen i 3F.

Han har i flere måneder samlet trådene i forberedelsen af fagbevægelsens største kampagne på danske byggepladser. 1.020 faglige tillidsfolk sætter klokken 07.00 kurs mod byggepladser fra Skagen til Gedser. Og man forventer at besøge mindst 2.000 byggepladser.

- Vi vil desuden samle en række oplysninger, som vi vil gå i dybden med efter kampagnedagen, forklarer Palle Bisgaard, som har beskæftiget sig med udenlandsk arbejdskraft og social dumping gennem ganske mange år.

Tip os Har du et godt tip?