Jordemoderordning vækker glæde hos gravide

Foto: TV ØST

Ny ordning på Holbæk Sygehus skal sikre, at de gravide føder med den jordemoder, der har fulgt dem igennem hele fødslen. De gravide er begejstrede og føler større tryghed.

- Man mister jo kontrollen med alting, når man føder. Luna Kobbernagel skal føde om 3 uger, og er en af de kvinder, der er tilkoblet Holbæk sygehus nye jordemoderordning "Kendt Jordemoder".

Ordningen går ud på, at den gravide bliver fulgt af de samme 2 jordemødre fra starten af graviditeten til efter fødslen. Kvinden kontakter sin jordemoder direkte, både hvis hun har spørgsmål og når fødslen er ved at gå i gang. Og fordi jordemødrene arbejder skiftende, således at de dækker hinanden ind, vil kvinden kunne føde med en af de 2 jordemødre, hun kender.

Det er en ordning, der ifølge jordemoder Bodil Korsgaard vil betyde langt større tryghed og bedre fødsler fremover. - Det er meget basic. Hvis du kender din jordemoder, er du mere tryg, og ikke så bange for at føde. Hvis man er bange, er man dårligere til at lave veer og så bliver fødslen mere kompliceret, siger Bodil Korsgaard i dag til TV2 Øst.

Luna Kobbernagel ser frem til at føde med en jordemoder, hun kender. - I forhold til sidste gang, hvor jeg nåede at skifte jordemoder 3 gange, så giver det mig en kæmpe tryghed at vide, at min jordemoder denne gang kender mig og mine behov. Det er en helt anden fornemmelse, siger hun i dag.

02:12 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App