Isglatte veje truer søndagsbilisterne

Foto: TV ØST

Søndagsbilisterne skal tage sig i agt for isglatte veje søndag morgen. Eftermiddagen bliver flot og solrig.

Hvis søndagen ikke skal tilbringes under dynen, men i stedet på landevejen i en bil, skal der køres meget forsigtigt. Særligt skal morgen- og formiddagstrafikanterne være opmærksomme, da vejene er glatte.

      Efter en våd lørdag er det i løbet af natten klaret op, og den kombination giver ifølge meteorologernes prognoser nemlig spejlblanke veje.

      - Opklaringen begyndte i Vestjylland og har så bredt sig til resten af landet i nattens løb, så vejtemperaturerne over næsten hele landet er negative, siger meteorolog ved DMI Thyge Rasmussen.

      - Det bliver rigtig glat i løbet af morgenen og formiddagen i Jylland, men også på Fyn, Sjælland og Lolland Falster.

      Temperaturerne sniger sig dog lige så stille i en mere positiv retning, og det vil lette bilisternes opgave betragteligt.

      - Når vi når lidt op af dagen, vil solen få vejene til at tø op. Så de glatte veje vil være et morgen- eller i hvert fald formiddagsfænomen, siger meteorologen, som samtidig varsler en ganske pæn afslutning på weekenden.

      - I formiddagstimerne kan der komme nogle byger, der vil være med hagl og måske sne. Det vil man kunne opleve i alle landsdele, men det er som sagt byger, så det er langt fra alle, der vil blive våde.

      - Men som dagen skrider frem, vil der være mere og mere solskin. I eftermiddag bliver det pænest, og solen rammer stort set hele landet, siger Thyge Rasmussen.

      Søndagens temperaturer kommer til at ligge et sted mellem to og fem grader, mens vinden vil være jævn til hård. Ved vestkysten bliver det op til kuling.

      /ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App