Intet kan stoppe nyt superkrematorium

Det omdiskuterede superkrematorium i Ringsted er nu meget tæt på at flytte fra tegnebrættet og over på byggepladsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I de seneste uger er nogle afgørende brikker nemlig faldet på plads. Kirkeministeriet har godkendt projektet, og seks ud af de syv menighedsråd, der har krematorier i Roskilde og Lolland-Falsters Stifter, har sagt ja til sammenlægningen, skriver DR Sjælland.

- Jeg tror ikke på, at der er noget, der kan stoppe det nu, siger Henning Hansen, der er formand for den midlertidige bestyrelse for det kommende krematorium.

Menighedsrådet i Roskilde er det eneste, der fortsat er
forbeholdent, men forbeholdet gælder konstruktionen af det nye selskab. Selve byggeriet bakker man op om, lyder det fra menighedsrådsformand Lis M. Frederiksen.

Heller ikke i Ringsted er der hindringer i sigte. Lokalplanen mangler godt nok at blive endeligt accepteret af byrådet, men formand for Plan- og Boligudvalget Thorkil Mølgaard siger, at han endnu ikke er stødt på protester mod byggeriet.

Det planlagte krematorium er ellers blevet kritiseret for at ligne et industrianlæg. Desuden har bl.a. sognepræst Poul Joachim Stender sat spørgsmålstegn ved det etiske i, at man frem over skal transportere flere ligkister i én bil.

En kritik, som Henning Hansen afviser.

- Det er for så vidt ikke anderledes, end når man eksempelvis kører flere patienter til Rigshospitalet i samme bus. I øvrigt vil man, hvis man ønsker det, kunne betale for at blive transporteret alene til det fælles krematorium, siger Henning Hansen til DR Sjælland.

Hovedargumentet for at bygge superkrematoriet er, at det vil gøre ligbrændingen billigere og samlet set mindre forurenende.


Nyhedsoverblik