Internationalt cirkus i Sakskøbing

Foto: TV ØST

45 unge fra ti forskellige europæiske lande bor i denne uge på Sakskøbing Vandrehjem med et noget utraditionelt formål. De skal lave en cirkusforestilling.

Jonglering, dans og akrobatik. Det er det, som en række unge fra Europa har revet en uge ud af kalenderen for at deltage i. Foreningen NYXUS står bag projektet CIRQUE, som forener unge mellem 15-25 år omkring cirkusforestillinger. Det er et projekt, der blandt andet skal sætte fokus på at nedbryde fordomme. Det siger Næstformand i NYXUS, Susanne Schmidt.

-Det er vigtigt at finde ud af, at man er ligesom alle de andre, og det er de samme problemer, vi har, hvad enten man kommer fra Danmark, Italien eller Portugal, siger Susanne Schmidt.

Projektet er støttet af EU-programmet Aktive Unge. Og netop aktive har de unge været, siden de kom til Sakskøbing. Der er blevet trænet intenst, og det er ikke kun cirkuskunst, de unge er blevet bedre til.

-Jeg har lært at vise mine kreative side og tro på mig selv og andre. Og så har jeg lært at være venlig over for alle, siger Yoão Abade fra Portugal.

Cirkusforestillingen opføres fredag på Kulturfabrikken i Nykøbing Falster og lørdag på Sakskøbing Vandrehjem.

03:00 Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App