Indsatte truer med strejke

Foto: TV ØST

De indsatte i Jyderup Statsfængsel truer nu med strejke, hvis ikke en 18-årig medindsat får hjælp. Ifølge de indsattes talsmand har den 18-årige tabt sig 25 kilo på halvanden måned på grund af sygdom.

Talsmanden for de indsatte i Jyderup Statsfængsel truer nu med, at de indsatte i Jyderup Statsfængsel strejker fra i aften eller i morgen. De er både bekymrede for en syg medindsat og deres eget helbred.

- Han har nu tabt sig 25 kilo på halvanden måned. Han kaster alt op - både yoghurt, vand og brød. Han kan ikke holde noget i sig, fortæller Bruno Køldal-Eriksen, talsmand for de indsatte, Statsfængslet i Jyderup.

Trods det markante vægttab og den fortsatte sygdom, har hverken læger eller personale valgt at indlægge ham.

- Vi vil opfordre ledelsen til at sørge for, at manden bliver flyttet til et sted, hvor han kan blive plejet og få noget intravenøst, så han ikke dehydrerer fuldstændig, siger Bruno Køldal-Eriksen, talsmand for de indsatte, Statsfængslet i Jyderup.

Hvis ikke ledelsen handler nu, vil de indsatte strejke.

- Vi kan vælge ikke at gå ind på cellerne i aften eller lade være med at gå på arbejde i morgen, siger Bruno Køldal-Eriksen, talsmand for de indsatte, Statsfængslet i Jyderup.

TV2 ØST har i dag forsøgt at få en kommentar fra ledelsen i Jyderup Statsfængsel, men det var ikke muligt.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App