Indsamling mangler frivillige

Foto: TV ØST

Folkekirkens Nødhjælp har svært ved at finde frivillige til søndagens sogneindsamling. Lige nu mangler der frivillige til halvdelen af de planlagte indsamlingsruter i vores område.

På søndag går frivillige indsamlere fra Folkekirkens Nødhjælp dør til dør for at samle penge ind til kampen mod hungersnød. Men meget tyder på, at indsamlingsbeløbet ikke bliver så stort, som Folkekirkens Nødhjælp håber på. Det er nemlig svært at finde frivillige i år.

- Det er sværere end sidste år, fortæller Ruth Søndergaard, som er indsamlingsleder i Tveje Merløse ved Holbæk.

I Ruth Søndergaards sogn mangler der frivillige til hver fjerde indsamlingsrute. Og faktisk ser det generelt værre ud i vores område. Ud af 1.966 planlagte ruter mangler der indsamlere til de 924.

- Jeg håber, at mange tilmelder sig her til sidst, fordi vores erfaringer viser, at hver indsamler samler mellem 700 og 1.000 kroner ind. Så det handler om i nærheden af en million kroner alene i jeres område, siger Henrik Stubkjær, som er generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Folkekirkens Nødhjælp har undersøgt, hvorfor folk ikke vil samle ind. Ifølge undersøgelsen bryder halvdelen af de adspurgte sig ikke om at bede folk om penge. Og hver fjerde frygter at nogen bliver sure på dem.

- Det er en skam, fordi når folk prøver at samle ind, så kommer de altid tilbage og fortæller, at de har haft en rigtig god oplevelse, siger Henrik Stubkjær.

03:00 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App