Indbrudsofre får krisehjælp

De kan ikke sove om natten. Tør ikke være alene - og slet ikke med slukket lys. Sådan er følgerne af et indbrud for rigtig mange mennesker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Chokket over, at en indbrudstyv har rodet i deres ting, er så stort, at de søger krisehjælp for at komme sig. Det oplever Anette Jensen, der er psykolog i Køge. Hun kan tydeligt mærke i sin praksis, når tyvene har været på spil, skriver Dagbladet.

- For et par måneder siden, da der var stor indbrudsbølge her i området, havde jeg en klient hver dag. Det er ret hyppigt, at folk har brug for en professionel at snakke med, forklarer hun.

Også hos Offerrådgivningen, som politiet over hele Sjælland henviser ofre til, mærker man tendensen.

- For fire år siden ringede en ung kvinde og græd helt forfærdeligt. Hun turde ikke være alene og var fortvivlet over, om tyven kom igen. Jeg tog på besøg hos hende og blev der, til hendes mand kom hjem, siger aktivitetsleder Annelise Hartmann til Dagbladet.

Ifølge psykolog Anette Jensen er frygten ikke så svær at slippe af med.

- Min erfaring er, at det for de fleste er forholdsvis enkelt. To til tre gange, så er der ro på. Det er forskelligt, alt efter hvor psykisk robust man er og hvor mange gange man har haft indbrud, siger hun.


Nyhedsoverblik