Hvidløg i fornem finale

Hvidløg fra Lille Spjellerup fra Faxe er med i finalen om Fødevareprisen 2014.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lotte Ravn Lei har lige lagt løg i jorden, som skal høstes til næste år. Men før det sker, kan hun være heldig at høste Fødevareprisen 2014. Det sker på torsdag i stormagasinet Salling i Århus, hvor dommerne skal finde en vinder blandt 12 lækre danskproducerede fødevarer.

Hvidløgene fra Lille Spjellerup er oppe imod alt fra lyngrøget laks til blåskimmelost og whiskey.

- Det er svært at spå om, hvordan det kommer til at gå, fordi produkterne er så forskellige, men jeg håber, at vi får førstepræmien. Det ville være helt fantastisk, siger Lotte Ravn Lei.

Hun startede som økologisk hvidløgsproducent sammen med sin mand i 1992. I dag producerer hun omkring 12.000 kilo hvidløg hvert år. Hvidløgene bliver bl.a. solgt Kvickly og Irma. 

- Vi er de eneste professionelle hvidløgsproducenter i Danmark. Det er virkelig en pionerafgrøde, siger Lotte Ravn Lei.

Fødevareprisen er indstiftet med støtte fra Sallingfondene og uddeles i samarbejde med F. Salling A/S, Jyllands-Posten og Food Organisation of Denmark.

Vinderen af Fødevareprisen får 100.000 kroner.


Nyhedsoverblik