Hvem skal bygge supersygehus?

Foto: TV ØST

En dommerkomite har udvalgt to firmaer til at gå videre i konkurrencen om at bygge det nye supersygehus i Køge. Skal der bygges i højden eller i bredden?

Skal det kommende supersygehus i Køge gå i højden - og blive et markant vartegn for Køge, eller skal det være en stor flad bebyggelse - en slags by i byen?


Det er de to scenarier, regionsrådet skal have med i overvejelserne, når der skal vælges, hvilket firma, der går videre i konkurrencen om at bygge det nye universitetssygehus til 4,2 milliarder. Det skriver P4 Sjælland.


En dommerkomite har altså udvalgt to firmaer - begge fra Aarhus - til at gå videre i konkurrencen.  


CF Møllers tegnestue i Århus vil bygge et højt sengetårn, så sygehuset kan blive et vartegn for Køge. - det betyder at den nuværende sengebygning jævnes med jorden, og det vil give væsentlige problemer i byggefasen, fordi sygehuset også skal fungere i de fem-seks år, byggeriet står på. Det andet firma, der går videre i konkurrencen er Århus-arkitekterne a/s, der kalder sig Køgegruppen. De vil bevare en stor del af det nuværende sygehus. Byggeriet vil med denne model blive bredt meget ud og nærmest blive en by i byen. Det skriver P4 Sjælland.


 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App