Husejere politianmeldt

Foto: TV ØST

17 husejere fra Guldborgsund Kommune er blevet politianmeldt, fordi de ikke har tilsluttet sig kloaknettet. Det koster nemlig mellem 50-70.000 kroner at blive tilsluttet.

Tålmodigheden med 17 borgere fra Guldborgsund Kommune er sluppet op; nu er de blevet meldt til politiet for ikke at have kloakeret deres ejendomme. Det skulle nemlig allerede være sket tilbage i november måned.

-Vi bliver nødt til at agere som politikere for ikke at forskelsbehandle vores borgere, og derfor ved et flertal besluttet at politianmelde borgerne, som ikke har overholdt tidsfristen, siger Arne Graae Jensen, der er formand for Teknik-og Miljøudvalget i Guldborgsund Kommune.

Men politianmeldelsen møder kritik fra René Christensen fra Dansk Folkeparti. Han sidder samtidig i bestyrelsen for Guldborgsund Kommunes kommunalbestyrelse.

-Lovgivningen er alt for stram i forhold til, hvordan kommunen skal opføre sig over for borgeren. Derfor har jeg taget initiativ til at kalde ministrene i samråd, så vi kan finde ud af, hvordan vi kan hjælpe dem, som ikke har råd til at få kloakeret, siger han.

For det kan være en bekostelig affære at få kloakeret sin ejendom. Alene for tilslutningen til kloaknettet skal man give 35.000 kroner. Derudover skal man betale et beløb, som afhænger af, hvor langt rørene skal gå på grunden. Derfor løber det samlede beløb for kloakering typisk op mellem 50.000-70.000 kroner for hver ejendom. Det er penge, som borgerne selv skal betale, og der kan være nogen, som slet ikke har råd til at tilslutte sig. Det er en problematik, som Arne Graae Jensen (V) sagtens kan forstå.

-Enten skal de borgere låne penge fra såkaldte lånehajer, eller også risikerer de at måtte gå fra hus og hjem. Vi har dog erfaringer med, at når vi politianmelder, så er der typisk nogen, der finder ud af det alligevel, siger Arne Graae Jensen.

De politianmeldte borgere kan nu forvente at modtage dagbøder, indtil de lever op til kravene om kloakeringen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App