Homoseksuelle vielser splitter folkekirken

Den nye regering vil gøre det muligt for homoseksuelle at blive viet i folkekirken. Men beslutningen deler vandene her i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Som en del af det nye regeringsgrundlag får homoseksuelle inden længe mulighed for at blive viet I kirken. Men den beslutning deler vandene blandt folkekirkens præster.

Jesper Bacher, der er sognepræst i Tirsted-Vejleby- Hillested-Skørringe er en af dem, som mener, at det strider imod biblens ord at vie homoseksuelle.

- Der er ikke belæg for sådan et skridt i biblen. Jeg mener ikke, det har Guds ord for sig. Så det er en udvikling, jeg beklager meget, siger Jesper Bacher.

I Skt. Nikolai Kirke i Holbæk er opfattelsen en anden:

- Jeg personligt har altid gået ind for at såvel heteroseksuelle som homoseksuelle skal have lov at have Guds velsignelse over deres forhold, siger Hanne Mejlhede, sognepræst i Holbæk.

Billedet af en splittet folkekirke er landsdækkende, i følge en rundspørge, som politiken lavede sidste år. Dengang svarede 43 procent nej til, at det skal være muligt at vie homoseksuelle, mens 46 procent svarede ja. Trods modstand, lægger den nye kirkeminister Manu Sareen op til en gennemgribende reform af folkekirken.

- For homoseksuelle er det at blive viet i folkekirken en meget vigtig ting. Modsat hvad mange tror, så kan homoseksuelle kun indgå registreret partnerskab i Danmark. Det vil vi gerne lave om på, siger Manu Sareen, kirkeminister, Radikale Venstre.

Selvom sognepræsterne er splittede, så tager den almene befolkning godt imod regeringens udspil. En undersøgelse foretaget af Rambøll og Morgenavisen Jyllandsposten viser nemlig, at hver fjerde dansker er for ændringer i vielses-loven.


Nyhedsoverblik