Holbæks jobcenter er nummer et

Foto: TV ØST

Jobcenteret i Holbæk er bedst ud af 91 jobcentre, når det handler om blandt andet uddannelse af ledige og længden af ledighedsforløb.

Jobcenter Holbæk topper en liste udarbejdet af Landsorganisationen i Danmark samt Arbejdsmarkedsstyrelsens benchmarking af 15 jobcentrets indsats i det seneste år.

Ud af landets 91 jobcentre er Jobcenter Holbæk for første gang placeret helt i top på en liste, som Landsorganisationen i Danmark udarbejder hvert kvartal, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Det betyder, at Jobcenter Holbæk er bedst, når man ser på uddannelse af ledige, længden af sygedagpengeforløb, andelen af ledige med ikke-vestlig baggrund, aktiveringsgrad og længden af ledighedsforløb.

Arbejdsmarkedschef Kasper Kyed er ganske stolt:

- Jeg er især glad på de lediges vegne, for bag de her tal gemmer der sig historien, at ledige i Holbæk kommer hurtigere i arbejde end andre steder.

Successen handler om flere ting, fremhæver arbejdsmarkedschefen:

- Vi laver systematisk tidlig indsats i alle sager. Der er mange andre jobcentre, som laver tidlig indsats, men typisk kun for nogle bestemte målgrupper. Desuden prioriterer vi samarbejdet med vores andre aktører, hvor vi er rigtigt hårde ved dem og skifter dem ud, hvis de ikke er dygtige nok,siger Kasper Kyed.

Jobcenter Kalundborg er placeret som nummer 42 på LO's liste, og Jobcenter Odsherred ligger på en 52. plads.

Holbæks gode takter viser sig også i et lidt længere perspektiv. Jobcentret klarer sig også bedst set over det seneste år, når Arbejdsmarkedsstyrelsen opgør 15 sammenlignelige jobcentre.

Det vækker politisk glæde, men der er ingen grund til at hvile på laurbærene, understreger formanden for erhvervs- og beskæftigelsesudvalget:

- Vi har stadig for mange unge ledige i Holbæk Kommune. Her er der brug for en stærk og koordineret indsats med virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne for at sikre de unge kompetencegivende uddannelser og varig beskæftigelse, udtaler Kenny Jensby (K), til dagbladet Nordvestnyt.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App