Holbæk-talent krydsede klinger med Danmarks bedste

Foto: TV ØST

Den kun 17-årige Julie Bendixen tog kampen op mod landets allerbedste fægtere ved DM i Holbæk lørdag.

Hun er kun 17 år. Alligevel var det lørdag andet år i træk Julie Bendixen fra Holbæk kunne stille til start ved senior-DM i fægtning. Og det med masser af ambitioner.

- Hvis jeg kæmper rigtig hårdt, kan jeg godt få en medalje med hjem. Helst guld, men bronze vil også være fint. Men der er nogle rigtig skrappe modstandere, som har fægtet i mange år, siger Julie Bendixen inden dagens kampe.

Julie Bendixen duellerede i disciplinen "dame kårde". I første omgang gjaldt det de indledende kampe, hvor fægtetalentet tog fire ud af fem mulige sejre og dermed sikkert gik videre til eftermiddagens vind-eller-forsvind-kampe.

- Hun er et stort talent, og hun har et godt hoved. Det er vigtigt i fægtning. Jeg håber og tror, hun har en stor fremtid foran sig. Hun skal bare have tid, lyder det fra den bulgarske træner Ferenc Tôth.

Det handler om at få flest touchees mulige. Det vil sige at ramme sin modstander flest gange. I de indledende kampe blev der kæmpet om først at nå fem touchee inden for tre minutter. Herefter fægtedes der tre omgange af tre minutter.

Efter sejr i første udskilningskamp, måtte Julie Bendixen dog se sig slået i andet opgør. Sammenlagt gav det fægtepigen en 6. plads.

01:18 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App