Holbæk kommune meldt til politiet

Foto: TV ØST

Lystfiskerne i Holbæk raser over, at kommunen har oprenset et stykke af Tuse Å, og dermed ødelagt et af de allerbedste gydesteder for ørreder på Sjælland.

- Jeg troede simpelthen ikke mine egne øjne. Det er en skandale. Vi har med en kommune at gøre, der opfører sig som var vi i 70'erne. Sådan siger Rune Hylby, formand for Tuse Å's Ørredsammenslutning i dag til TV2 Øst.

Sammen med den lodsejer, der har det stykke jord, der er blevet oprenset, har lystfiskerne meldt Holbæk kommune til politiet for at overtræde naturbeskyttelsesloven.

Oprensningen er foretaget, fordi adskillige borgere ifølge formanden for Teknik- og Miljøudvalget, John Harpøth har haft oversvømmelser på grund af den manglende afledningsevne af vandet i åen.

- Det er ikke kun lodsejere, det her handler om, det drejer sig om folk helt ind i Holbæk by, der får sine grunde og kældre oversvømmet på grund af dette stykke å, siger han i dag til TV2 Øst.

Men ifølge Rune Hylby må kommunen slet ikke oprense åen på dette tidspunkt af året. Ørrederne har gydet og så skal de være i fred, så æggene ikke går til spilde. Det samme gælder for ålen, der er en truet dyreart, og som lige nu ligger i dvale, og dermed ikke har mulighed for at stikke af ved en oprensning.

John Harpøth, DF, erkender da også at timingen ikke har været den bedste. - Jeg vil gerne beklage det med de ørred-æg. Den oprensning skulle altså iværksættes, og den beslutning tog jeg. Og udover det med ørrederne mener jeg altså ikke, at der er noget at komme efter, siger han i dag til TV2 Øst.

02:13 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App