Høje benzinpriser rammer pendlerne hårdt

Foto: TV ØST

De nye høje benzinpriser er hård kost - specielt for pendlerne.

Ser man bort fra inflationen i 1980'erne, så har det aldrig været dyrere at tanke benzin. Fredag kl. 10 passerede priserne på landets tankstationer 13 kr. pr. liter for 95 oktan. Og det kan mærkes på pengepungen. Særligt slemt ser det ud for pendlerne.

-  Hvis man kører de her 30-40.000 km. om året, som mange pendlere gør, så koster det 2000-2600 kr. om året, forklarer forbrugerøkonom i FDM, Allan Skytte Christensen.

Flere af de pendlere, TV 2 ØST talte med i dag, havde også kun tog hovedrysten tilovers for den dyre benzin.

- Det er ikke særlig rart. Det betyder, at jeg må lægge 1000 kr. mere til side til benzin hver måned, siger Benny Bernth fra Rødby, der pendler til København hver dag.

Men det kan sagtens lade sig gøre at eliminere den ekstra benzinudgift. Ved at køre grønt kan billister spare mellem 15-20 pct. af brændstoffet.

- Kør 110 km/t på motervejen i stedet for 130 km/t. Lad i det hele taget være med at accelere hurtigt og bremse hårdt op, for intervalkørsel med bil koster rigtig meget brændstof, understreger Allan Skytte Christensen.

De gode spareråd inkluderer også et tjek af dæktrykket, tidlige gearskifte, og så bør man udgå at køre for mange korte ture, da en kold motor forbruger mere benzin. 

 

  

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App