Hjertestop overses på hospitaler

Sidste år mistede 9 danskere livet under en indlæggelse på hospitalet. Personalet overså simpelthen patienternes hjertestop.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 Det er pladsmangel på landets intensivafdelinger, der skaber problemet. For på de almindelige afdelinger er der ikke altid nok overvågning af patienterne.

 

- Det man kan være bange for er, at man får nogle patienter, der pludselig får hjertestop, fordi de ikke har fået den ilt, de skulle have haft, siger Afdelingssygeplejerske på Intensivafdelingen på Slagelse Sygehus, Steen Sejersbøl Nielsen

 

Tal fra Dansk Sikkerhedsdatabase viser, at 9 patienter sidste år døde af hjertestop på de danske sygehuse, fordi de ikke fik den nødvendige hjælp.

 

Landets sygehuse kæmper lige nu for at nedbringe antallet af hjertestop på afdelingerne. På Slagelse Sygehus er man langt fremme med at et nyt projekt.

 

- Med Akutteamet regner vi med at kunne redde 10-12 menneskeliv om året, fortæller Joakim Hidestål, Specialansvarlig overlæge på Slagelse Sygehus.   

 

Hvis personalet på sygehuset vurderer, at en patient har høj risiko for at få hjertestop, kan en specialenhed fra intensiv tilkaldes i løbet af få minutter. En specialsygeplejerske og en læge vurderer patientens videre behandling så hjerte- eller organsvigt kan undgås.

 

Specialenheden er en del af den landsdækkende indsats Operation Life. På landsplan regner man med at kunne redde 3000 liv årligt.


Nyhedsoverblik