Hjælp på vej til flere unge mødre

Foto: TV ØST

Det succesfulde kommunale projekt i Ringsted, Ung Mor Netværket, viser så gode resultater, at politikere nu anbefaler, at Ringsted Kommune selv fortsætter projektet.

- Midtvejs-evalueringen viser, at flere af de unge mødre kommer i arbejde og uddannelse, og at der er et mindre ressourceforbrug og ikke så indgribende foranstaltninger over for deres børn, fortæller projektleder Anne Madsen til DAGBLADET Ringsted.

Projektet, der i dag er betalt af satspuljemidler, er sat til at ophøre i maj næste år. En fortsættelse kan dog i store træk betales af de besparelser, der opnås på baggrund af projektet. Færre kommer på kontanthjælp, færre børn får brug for særlige foranstaltninger eller anbringelse, og sundhedsplejerskerne bruger mindre tid på børn med særbehov. Alt i alt giver det projektet et årligt rådighedsbeløb på godt 1,1 millioner kroner.

Ifølge formand for børne- og undervisningsudvalget Sadik Topcu (S) er det oplagt for politikerne at støtte projektets videreførelse:

- Når vi alligevel bruger pengene, kan vi lige så godt bruge dem klogt. Her er et godt projekt, som giver vores unge mødre en ny livskvalitet og styrker deres tro på, at de kommer videre her i livet. Derfor er vi utroligt stolte over, at det er lykkedes at finde penge på tværs af forvaltningerne til at fortsætte projektet i stedet for bare at lukke det, siger Sadik Topcu.

Du kan læse mere om Ung mor netværket her (pdf dokument)

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App